Wat is een kroon?

De kroon is een kapje dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Dit kapje wordt op de tand of kies vastgelijmd waardoor deze zijn oorspronkelijke vorm en functie terugkrijgt.

Wanneer kan een kroon nodig zijn?

  • Er is onvoldoende houvast voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan.
  • Om een breuk van een tand of kies te voorkomen bij een grote vulling en/of wortelkanaalbehandeling.
  • Esthetisch, ter verbetering van het uiterlijk. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voor in de mond staan.

Porseleinen kroon op metaal

Dit is de traditionele kroon en deze wordt veel gebruikt wanneer het om een enkele kroon, brug of een kroon op een implantaat gaat. Door het gebruik van porselein zal de kroon niet verkleuren en ziet het er natuurlijk uit. Het is een duurzaam en sterk materiaal. Door speciale CAD-CAM computertechnologie krijgt de kroon een uitstekend esthetisch resultaat en past het goed op de tand.

Voorbeelden van een gebit voor en na het krijgen van een porseleinen kroon op metaal

Ga met de muis over de foto's om het resultaat te zien.

Voorbeeld 1: Dit betreft een gebit met versleten en verkleurde tanden in de bovenkaak. De patiënt wilde weer witte tanden en koos voor porseleinen kronen.

Voorbeeld 2: Ook hier gaat het om een versleten en verkleurd gebit. Deze patiënt kreeg zijn zelfvertrouwen terug door het kiezen voor witte en natuurlijk ogende porseleinen kronen.

Voorbeeld 3: Deze patiënt had een gebit waarvan de voortanden afgebroken waren en ook hier werden porseleinen kronen op de voortanden geplaatst.

Zirkonium kroon

Men kan ook voor kronen van zirkonium kiezen. Deze hebben een beter esthetisch resultaat dan de porseleinen kroon omdat ze veel meer op natuurlijke tanden lijken. Verder is het de beste optie voor mensen met een allergie voor metaal. Zirkonium kronen zijn van een materiaal gemaakt waar geen metaal in zit. Het is een sterk, duurzaam materiaal en het is biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam de kroon niet afstoot. Ook bij zirkonium kronen wordt gebruik gemaakt van de CAD/CAM computertechnologie.

Voorbeelden van een gebit voor en na het krijgen van Zirkonium kronen

Ga met de muis over de foto's om het resultaat te zien.

 

Voorbeeld 1: Betreft een gebit met verkleurde tanden en een kloof tussen de twee tanden in de bovenkaak. De zirkonium kronen die de patiënt kreeg bedekte de kloof en zorgde voor de tevreden lach met mooie witte tanden.

Voorbeeld 2: Deze patiënt miste tanden in zijn boven en onderkaak. Ook dit werd met behulp van zirkonium kronen opgelost.

Prijsvoorbeeld

Tenslotte willen we u een prijsvoorbeeld geven voor een behandeling van een 3-delige porseleinen brug met 2 porseleinen kronen bij MDental

Consultatie € 0,-
Panorama röntgenfoto € 0,-
3 tijdelijke kronen € 90,-
3 porseleinen kronen € 597,-
Check up € 0,-
Totaal: € 687,-

Wat kost een vergelijkbare behandeling in Nederland?

Om u op de grote prijsverschillen te wijzen willen we ook een prijsvergelijking laten zien van dezelfde behandeling in Nederland. Hiervoor maken wij gebruik van de prijzen als genoemd op onderstaande sites. Deze prijzen zijn berekend met behulp van de maximum tarieven en codes die gelden per 1 januari 2018.

Raadpleeg hiertoe websites als:

www.tandarts.nl/tandartstarieven/kosten-behandeling#3dbrug

https://financieel.infonu.nl/geld/175859-kosten-van-brug-bij-de-tandarts-prijs-voor-2017-en-2018.html

Zie hoeveel u kunt besparen, inclusief vlucht en verblijf!