Dit is een vaste en innovatieve chirurgische oplossing voor die patiënten die de meeste of alle tanden kwijt zijn.
4 implantaten worden in de onder- en/of bovenkaak geplaatst op strategische posities. Hierop wordt dan een hele rij tanden geplaatst. Dit functioneert als een solide basis die een volledige brug ondersteunt. De All-on-4 is daarmee dus een stabiele en duurzame oplossing die er ook heel natuurlijk uitziet. Doordat het een vast gebit is zorgt het voor net zo veel functionaliteit en bijtkwaliteit als men verwacht van een gebit met eigen (natuurlijke) tanden.

Voordelen All-on-4:

  • voor diegenen die geen kunstgebit kunnen verdragen,
  • voor diegenen waar recessie van het tandvlees en van het bot heeft plaatsgevonden en die dus geen andere keuze hebben dan het nemen van een kunstgebit.
  • voor diegenen die niet gehinderd willen worden bij het kauwen en weer van alles willen kunnen eten.

De All-on-4 heeft ook voordelen ten opzichte van implantaten. Bij een all-on-4 wordt dezelfde  structurele  steun gegeven maar dan met gebruik van minder implantaten. Deze behandeling is dan ook korter.

Er zijn ook nadelen

  • er worden geen implantaten geplaatst in het molair gebied (waar de kiezen zitten) terwijl hier de bijtkracht het grootst is
  • in de achterkant van de kaak kan afname van het kaakbeen plaatsvinden aangezien de implantaten voor in de kaak geplaatst worden
  • er is een (zeer geringe) kans op implantaat falen.

Wie is een goede kandidaat voor een All-on-4?

De All-on-4 is een goede keuze voor geheel of gedeeltelijk tandeloze patiënten. Het succes hierbij is afhankelijk van een aantal factoren. Is een patiënt geen goede kandidaat voor deze behandeling dan wordt als advies vaak een behandeling op basis van 6 of 8 implantaten gegeven.

Factoren waarnaar gekeken worden zijn: de medische status van de patiënt (zo kan bijvoorbeeld diabetes zorgen voor het verlies van tanden), of de patiënt een zware roker is en er wordt gekeken naar de staat van het kraakbeen (tijdens de eerste consultatie wordt een CBCT- scan gemaakt).

Zowel de bovenste als de onderste tanden kunnen hersteld worden met een All-on-4 behandeling. Uw gebit zal er natuurlijk uitzien. De tandspecialisten van MDental geven een persoonlijke tint aan de behandelingen, zodat mede door het hoge niveau van expertise en de samenwerking met de patiënt de behandeling tot het gewenste resultaat zal leiden!

Het is een pijnloze behandeling doordat de patiënt lokaal verdoofd wordt. Na de behandeling kan er wel een lichte pijn en een kleine zwelling op het gezicht ontstaan. Heeft de patiënt na de ingreep toch erg veel last van pijn dan ontvangt de patiënt pijnstillers en/of een pak ijs om de zwelling ermee te verminderen. Ook wordt door MDental antibiotica voorgeschreven. Zowel de pijnstillers, het pak ijs als de antibiotica worden kosteloos door MDental verstrekt. Er worden oplosbare hechtingen gebruikt en na het plaatsten van de implantaten in het kaakbeen vindt er een herstelperiode plaats van 4 maanden. Na deze periode wordt de All-on-4 geplaatst.

Kosten van een behandeling

Over het algemeen bestaan de kosten voor deze behandeling uit:

Consultatie   € 0,00
CT-scan   € 120,00
Surgical implant guide   € 520,00
Alpha Bio implantaten 4 x 478,00 € 1912,00
Alpha Bio abutments 4 x 175,00 € 700,00
Tijdelijke prothese   € 320,00
All-on-4   € 2370,00
Totaal:   € 5942,00