Bij MDental wordt alleen met witte esthetische vullingen gewerkt. Het vulmateriaal hecht zich sterk aan het gebitsweefsel. Het vulmateriaal is zeer duurzaam en esthetisch. Door gebruik van dit materiaal kan de originele kleur en vorm van de tand hersteld worden. De vulling is niet gewoon wit, maar een mix van verschillende kleuren wit. Hierdoor komt het erg dichtbij de originele kleur van de tand. De vulling wordt daarmee bijna onzichtbaar.

 

Wortelkanaalbehandeling

Tanden zijn levende organen met een gevoelige zenuw van binnen. Zenuwen en bloedvaten lopen binnen in de tand en deze kunnen om verschillende redenen ontstoken of geïnfecteerd raken. Dit leidt bij een ontsteking vaak tot hevige pijn. Dan is meestal een wortelkanaalbehandeling nodig. Deze behandeling dient om de tand te behouden. Zo hoeft de tand niet getrokken en vervangen te worden.

Onze wortelkanaalbehandeling geschiedt zonder dat de patiënt pijn voelt. Dit komt door de bestaande technologie waarmee wordt gewerkt. Eerst wordt er een röntgenfoto genomen van de te behandelen tand. Deze tand en de tanden eromheen worden verdoofd, de lengte van de wortelkanaal wordt bepaald en dan wordt er begonnen met het schoonmaken en blootstellen. Indien nodig wordt de tand afgedicht met een ontsmettings- en een ontstekingsremmend middel.

Tot 2 dagen na de behandeling kan de tand nog gevoelig zijn, vooral bij het bijten, maar er zal geen scherpe pijn gevoeld worden. Na de wortelkanaalbehandeling wordt er nog een röntgenfoto genomen ter controle.

wortelkanaalbehandeling

 

Inlays

Dit zijn geplakte vullingen. Een solide porseleinen inlay wordt door tandtechnici voor de patiënt gemaakt in ons laboratorium. Daarna wordt het gelijmd.

Inlays worden voornamelijk gebruikt om afgebroken kiezen of een groot gat in de tand te herstellen.

In het algemeen is een gelijmde vulling beter dan een conventionele vulling bij het herstellen van grote delen in de tand of waar het tandbederf zich kan verspreiden naar aangrenzende tanden. Inlays zijn niet alleen esthetisch, maar ook duurzaam, stabiel en weerbestendig. Ze zijn makkelijk aan te brengen en bevatten geen allergische materialen.

Hoe wordt de inlay aangebracht?

De tandspecialist neemt van de beschadigde tand een nauwkeurige afdruk. Hierop maakt de tandtechnicus de inlay. De tandspecialist lijmt vervolgens de inlay in het gat met speciale lijm.

inlays

 

 

Onlays

Onlays bedekken de hele bovenlaag van de tand en delen van de tandpunten. Er wordt gewerkt met onlays van metaal of keramiek.

Onlays worden gebruikt als de schade aan de tand te groot is om het met een inlay op te lossen en als niet alleen de bovenlaag van de tand beschadigd is, maar ook de tandpunten.

onlays