Tanden kunnen om verschillende redenen verkleuren. Meestal door kleurstoffen in voedsel en drank die doordringen in de diepere lagen van de email. Deze kunnen niet verwijderd worden door het poetsen van tanden.

Verkleuring kan ook optreden door veel roken, verkleurde vullingen, een wortelkanaalbehandeling of door gebruik van drugs.

Wij werken met 2 verschillende methodes om de tanden te bleken. Eerst dient echter wel al het tandplak te zijn verwijderd en de tanden moeten gepolijst zijn.
Zoom! Advanced Power (AP) Professional Dental Bleaching System

Bleken van tanden

Zorgt snel voor witte tanden. Nadat de tanden professioneel schoongemaakt zijn wordt er een prop in de mond gestopt. De prop beschermt de tong en de binnenkant van de wang. Het tandvlees wordt beschermd met speciaal materiaal. Zowel de patiënt als het personeel dragen brillen ter bescherming. Dan wordt een hoge concentratie bleekmateriaal aangebracht. Er wordt een HALID lamp met ultraviolet licht op de te bleken tanden gericht. De behandeling duurt 3 x 15 minuten. Na ieder kwartier wordt de isolatie gecheckt en wordt het oude bleekmateriaal vervangen door nieuwe.